Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een reisdagboek maken voor jouw vakantie

zelf een reisdagboek maken

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Een reisdagboek maken is de laatste jaren nog populair geworden. Een reisdagboek voor je vakantie zit onder andere vol met leuke en grappige informatie over de plek waar je naartoe gaat. Het is een goede manier om te beschrijven wat je allemaal hebt gezien, maar soms ook om ervaringen van anderen te bewaren. Een reisdagboek maken is makkelijker dan je denkt. In dit artikel lees je hoe jij zelf een reisdagboek kan maken.

Een dagboek voor jouw reis

Een reisdagboek is een verslag van je reis. Je kunt schrijven over alle ervaringen, indrukken of gevoelens tijdens je reis. Een reisdagboek kan een dagboek zijn, een blog of een verzameling foto’s en notities. Je kunt de pagina’s aanvullen met flyers, bloemen en papiertjes van je reis. In plaats van een lap tekst, maak je er dan een soort collage van. Je kunt ook informatie opnemen over de plaatsen die je tijdens je reis bezoekt. Wanneer je een reisdagboek maakt, heb je in principe alle mogelijkheden die je kunt bedenken.

Waarom een reisdagboek maken?

Een reisdagboek maken kun je om verschillende redenen doen. Allereerst heb je met een reisdagboek herinneringen voor later waar je altijd op terug kan kijken. Je maakt op je vakantie veel mooie dingen mee en die wil je natuurlijk herinneren. Wanneer je een reisdagboek maakt heb je altijd een manier om je vakantie opnieuw te beleven.

Een andere reden waarom een reisdagboek maken het overwegen waard is, is zodat je emoties en gedachten op vakantie kunt verwerken. Als je bijvoorbeeld alleen op reis bent, kan het soms lastig zijn om te beslissen wat jij wilt doen of waar jij naartoe wilt. In het reisdagboek kun je alles opschrijven wat er speelt in jouw hoofd. Door het op te schrijven, raak je de gedachtes kwijt. Je ervaart daardoor veel minder stress en kunt nog meer genieten tijdens jouw welverdiende vakantie.

Wat maakt een reisdagboek goed?

Een goed reisdagboek is niet alleen een reisverslag van waar je heen ging en wat je deed. Het gaat ook om het vastleggen van je gevoelens, gedachten en ervaringen tijdens de reis. Een goed reisdagboek helpt je te verwerken wat er tijdens je reis is gebeurd, zelfs als dat betekent hoeveel tijd er is verstreken zonder dat er nieuwe herinneringen zijn gemaakt!

Een goed reisdagboek is ook een plek voor creatief schrijven. Als er niet genoeg foto’s van elke dag zijn (of zelfs als het er te veel zijn), overweeg dan om een ​​verslag op te schrijven van wat er is gebeurd in plaats van alleen op afbeeldingen te vertrouwen. Dit kan helpen om structuur aan je reis te geven door jezelf te dwingen elke dag iets origineels te creëren.

Een goed reisdagboek hoeft geen lang stuk te zijn; het kan iets kleins zijn, zoals een e-mail of sms die zo nu en dan naar huis wordt gestuurd. Of misschien is het nog beter als je helemaal niets schrijft! Gebruik bijvoorbeeld foto’s tekeningen of andere materialen. Juist het gebruik van kleurtjes, plaatjes en tekeningen zorgen voor plezier tijdens een reisdagboek maken. Daarnaast is het ook nog eens leuk om terug te zien.

Hoe kun je een reisdagboek maken?

Het eerste dat belangrijk is bij een reisdagboek maken, is ontspanning. Maak je geen zorgen over spelling of grammatica, schrijf gewoon op wat er in je opkomt. Gebruik je eigen woorden en probeer geen fancy taalgebruik of academische termen te gebruiken die misschien indrukwekkend klinken voor andere mensen, maar niet echt iets voor jou betekenen. Het hele punt van een reisdagboek maken is dat het aanvoelt als een eerlijke weerspiegeling van wat er is gebeurd op je reis.

Het tweede punt bij een reisdagboek maken is: denk niet na over hoe het er in de toekomst uit zal zien als je het nog eens doorleest. In de meeste gevallen is jouw reisdagboek enkel voor jouw ogen bestemd. Mocht iemand op een later tijdstip meer willen weten over jouw reis, dan kunnen ze je natuurlijk altijd vragen stellen. Het gaat er namelij k om dat alle gedachten en herinneringen van de reis direct weer terugkomen zodra jij je reisdagboek leest.

Wat heb je nodig bij een reisdagboek maken?

  1. Zoek een blanco boekje, schriftje of notebook
    Allereerst heb je natuurlijk een schrift of notebook nodig om in te schrijven. Gelukkig kun je die in veel verschillende winkels vinden. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com of de Hema. Je kunt een reisdagboek maken van blanco papier, maar ook met lijntjes. Er zijn ook reisdagboekjes die al een bepaald format hebben. Dan hoef je zelf geen structuur aan je reisdagboek te geven.
  2. Regel materiaal om de pagina’s mee te vullen
    Uiteraard heb je ook een pen of potlood nodig om je reisdagboek mee in te vullen. Kies je ervoor om geen tekst te gebruiken, zorg er dan voor dat je wel voldoende journal tools mee hebt zodat je een reisdagboek kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan stift, stickers, lijm, plakband en plaatjes. Je kunt ook denken aan verf, stempels, printjes en meer.
maak zelf een reisdagboek

Hoe zorg je dat het niet alleen nog maar over je bezienswaardigheden gaat?

Je kunt een reisdagboek gebruiken als creatieve uitlaatklep. Gebruik het bijvoorbeeld als een plek om je gedachten en gevoelens op te schrijven. Je kunt ook leuke ontmoetingen of een unieke levensspreuk beschrijven. Daarnaast kun je ook je uitgaven bijhouden of lokale tips en trucs beschrijven. Er zijn in ieder geval genoeg opties naast bezienswaardigheden.

Een manier waarop ik mijn reisdagboek graag gebruik, is door alles wat ik die dag heb gedaan op te schrijven. Dan bewaar ik nog ruimte voor foto’s of tekeningen die als aanvulling kunnen worden toegevoegd. Ook kun je tijdens je vakantie dingen verzamelen en toevoegen aan de pagina’s. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, bladeren of zelfs zand en schelpen.

Conclusie over een reisdagboek maken

Naar aanleiding van dit artikel over een reisdagboek maken, heb je nu meer ideeën over hoe je jouw vakantie kunt vastleggen in een reisdagboek. Laten we niet vergeten dat het niet alleen maar om de bezienswaardigheden gaat, maar juist om de ervaring die je opdoet in het land waar je naartoe gaat. Dit kan gaan over lekker eten en drinken of dat je voor het eerst in contact komt met de lokale bevolking. Hoe dan ook, neem het vooral allemaal op in je reisdagboek.

Ga jij zelf een reisdagboek maken?

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze artikelen: