Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 x Mijn favoriete scrapbook winkels

mijn favoriete scrapbook winkels

Deel dit artikel:

Op deze pagina lees je het volgende

Er zijn een hoop verschillende winkels waar jij materialen voor scrapbooking en journaling kunt aanschaffen. Scrapbooking kun je namelijk met zo’n beetje alles doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om enkel met materialen van thuis te scrapbooken. Dit wordt ook wel junk journaling genoemd. In dit artikel focus ik op wanneer je wel van plan bent om scrapbookmaterialen aan te schaffen. Dit zijn namelijk mijn favoriete scrapbook winkels op een rij.

Wat zijn scrapbook winkels?

Allereerst wat zijn scrapbook winkels precies. Een scrapbook winkel is een winkel waar materialen worden verkocht waarmee jij kunt scrapbooken. Denk bijvoorbeeld aan journals; papier; stickers; lijm; embossing materialen en meer. Uiteraard is de lijst aan scrapbookmaterialen nog niet compleet. Je hebt bijvoorbeeld ook nog verf; lint; stempels; inkt en ga zo maar door.

Doordat de lijst vrij uitgebreid is van materialen die je kunt gebruiken voor scrapbooking, is de lijst met scrapbook winkels ook onwijs lang. Ondanks misschien niet iedere scrapbookwinkel enkel creatieve materialen verkoopt, betekent het niet dat het geen scrapbookwinkel kan zijn. Kortom, je kunt bij een hoop winkels terecht voor je scrapbookmaterialen. Uiteraard zijn er ook scrapbook winkels die wel enkel scrapbookmaterialen verkopen. Vaak gaat het dan om hobby winkels.

Mijn favoriete scrapbook winkels

Niet iedere scrapbookwinkel in deze lijst verkoopt uitsluitend creatieve materialen, maar het zijn wel de scrapbookwinkels waar ik al mijn scrapbookmaterialen aanschaf. Ik haal mijn materialen bij deze scrapbook winkels omdat ik de winkels betaalbaar vind, maar ook omdat ik de spullen uniek vind. Dat vind ik belangrijk omdat ik niet al teveel geld wil uitgeven aan het aanschaffen van scrapbookmaterialen. Je zult namelijk merken wanneer je aan scrapbooking doet, dat je het soms niet kunt laten om steeds meer bij te kopen. Het kan een dure hobby zijn.

Action

De Action vind ik uitermate geschikt voor het aanschaffen van papier. Ze bieden een hoop leuke bundels aan met gekleurd papier. Niet alleen in verschillende kleuren en printjes, maar ook in verschillende formaten. Overigens is de Action ook erg geschikt voor overige materialen. Denk aan verf, pennen, stiften, potloden en blanco stickers. De Action is goed betaalbaar en biedt een uitgebreid assortiment aan. Overigens komt de stans- en embossingmachine daar ook vandaan.

Bol.com

Ook Bol.com is geschikt als scrapbookwinkel. Zo’n beetje alles wat je zoekt kun je bij Bol.com vinden. Echter is Bol.com soms wel erg duur. Ze verkopen overigens dezelfde spullen als Shein, maar de Shein is vele malen goedkoper. Ik gebruik Bol.com voor de wat grotere materialen. Denk aan de papiersnijder en opbergboxen. Een enkele keer schaf ik daar ook andere materialen aan zoals stickers, verf en papier. Wanneer het bijvoorbeeld materialen zijn die ik echt wil hebben of betaalbaar zijn.

Hema

De Hema is uitermate geschikt als scrapbookwinkel voor schriftjes en journals. Hema biedt namelijk altijd hele leuke journals aan die ook nog erg betaalbaar zijn. Een enkele keer bieden zij ook hele leuke stickers en andere materialen aan. Helaas is het aanbod bij de Hema niet erg uitgebreid. Je kunt vooral leuke dingen vinden wanneer het schooljaar begint. Dat is meestal in en rond september. Het aanbod dat de Hema in die tijd heeft is dan ook een stuk groter.

Shein

Een van mijn favoriete scrapbook winkels is de Shein. Het aanbod is ontzettend groot en ook heel erg betaalbaar. Je hebt ook regelmatig kortingscodes waardoor je nog goedkoper uit bent. Het grootste deel van mijn stickers komt bij Shein vandaan. De levering is niet altijd even snel omdat het meestal vanuit China komt. Echter zijn de aankopen het wachten zeker waard. Niet alleen stickers, maar ook papier, tape, opbergboxen en meer kun je er vinden. Hieronder zie je een klein gedeelte van mijn aanwinsten.

Pipoos

Wie van creativiteit houdt, kent vast en zeker de winkel Pipoos. Het is een winkel voor verschillende creatieve hobby’s. Denk aan bijvoorbeeld sieraden maken, verven, tekenen en nog veel meer. Ook voor scrapbooking is Pipoos erg geschikt. Je treft er verschillende soorten papier aan, maar ook stickers, journals en verf. Overigens kun je er nog veel meer scrapbookmaterialen aanschaffen. Het is natuurlijk maar net waar je naar op zoek bent.

Waar haal ik nog meer scrapbookmaterialen?

Het zijn geen scrapbook winkels, maar ik haal ook een hoop scrapbookmaterialen op beurzen. Denk bijvoorbeeld aan Kreadoe of Crea Weekend. Ook daar tref je materialen aan voor andere hobby’s, maar voor scrapbooking is het aanbod ook onwijs groot. Je hebt er ook vaak leuke kortingen en deals. Ik heb er onder andere verschillende soorten papier gekocht, maar ook stickers, stansen en verschillende journal tools.

Conclusie over scrapbook winkels

Ben je op zoek naar scrapbook winkels, dan kun je zowel online als fysiek een hoop winkels af. Mijn favoriete scrapbook winkels zijn Action, Bol.com, Hema, Shein en Pipoos. Uiteraard kun je ook in andere winkels scrapbookmaterialen aanschaffen. Scrapbook winkels zijn namelijk niet alleen winkels waar je enkel creatieve materialen kunt aanschaffen. Dat scheelt wellicht weer een zoektocht.

Wat zijn jouw favoriete scrapbook winkels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bekijk ook eens deze artikelen: